Nesten alle deler av et bryllup, fra forlovelsen til bryllupsreisen, har en rik historie. Kulturelle røtter, forfedre og religiøs tro har formet ekteskapet i tusenvis av år. Følgende beskrivelser vil gi deg en kort beskrivelse av forskjellige bryllupstradisjoner og bryllupsgjenstander.

Det første ekteskapet

Fra Adam og Evas tid har forholdet mellom en mann og en kvinne vært unikt og ordinert av Gud. Eva ble skapt for at Adam skulle oppfylle sitt behov for kameratskap. Våre tidligste historier viser historien om en mann og en kvinne og deres respekt for et høyere vesen.

Bachelor middag

Mer kjent i dag som utdrikningslaget, ble denne feiringen til brudgommens ære opprinnelig kalt utdrikningsmiddag, eller utdrikningslag. Som mange andre bryllupstradisjoner har de tilpasset seg over tid. Det kom først rundt det femte århundre, i Sparta, der militære kamerater ville feste og skåle for hverandre på terskelen til en venns bryllup. Selv i dag foregår utdrikningslaget som regel ganske nær selve bryllupet, ettersom det har blitt kjent som brudgommens siste smak av frihet. Til tross for ekivokunderholdning som er assosiert med utdrikningslag i dag, har ikke utdrikningslag alltid ført til dette kontroversielle innslaget. Til og med rotete og høyt, utdrikningslag blir tradisjonelt arrangert for å gi brudgommen og deltakerne i bryllupet for å slippe litt frykt før den store dagen.

Bryllupsfesten

I epoken med "ekteskap ved separasjon" hjalp brudeparets nære venner ham da han kidnappet bruden fra familien. De første juridiske offiserene og de beste mennene var mer som en liten hær, de ville kjempe mot brudens sinte slektninger mens brudgommen red bort med henne.

Brudepiker og hovfrosker ble vanligere når vi planla bryllup. I flere dager før ekteskapet besøkte en erfaren kvinne den potensielle bruden. Denne kvinnen eller elskerinnen til ære, slik vi kjenner henne i dag, sørger for at brudeparet ble laget og hjalp bruden med å kle seg. Alle brudepiker hjalp bruden med å pynte til bryllupsfesten.

I lang tid hadde brudepiker kjoler omtrent som brudekjolen, mens advokater var kledd i klær som lignet brudgommens antrekk. Denne tradisjonen begynte å beskytte seg mot ondskap i stedet for ensartethet, hvis onde ånder eller sjalu menn forsøkte å skade de nygifte, ville de bli forvirret om hvilke to personer som var bruden og brudgommen.

Bryllup bukett

Før kvinnene brukte blomstene i brudebuketten, brukte kvinner aromatiske klumper av hvitløk, urter og kjerner for å fordrive onde ånder når de gikk nedover midtgangen. Over tid har disse blitt erstattet med blomster som symboliserer fruktbarhet og evig kjærlighet. Spesifikke blomster har spesielle betydninger i mange kulturer.

Bryllupet

Bryllupet er et av livets eldgamle og overraskende uendrede ritualer. Nesten alle skikker som vi ser i dag, er bare ekko fra fortiden. Alt fra slør, ris, blomster og gamle sko, bruder og turer bar på en gang en veldig spesifikk og ekstremt betydelig betydning. I dag, selv om de opprinnelige emnene ofte går tapt, innlemmer vi gamle skikker i bryllupene våre fordi de er tradisjonelle og rituelle.

Skikkene til eldre ekteskap fortsetter å trives i dag, i utvannede, forkledde og ofte oppgraderte former. Manerer vi husker i dag var en gang "helt nye" ideer. Selv om det er vanskelig å oppnå historisk nøyaktighet, er den historiske vekten forbundet med gamle skikker fra gamle bryllup og tradisjoner enorm. Når du leser gjennom disse sidene, kan du bruke dem, tolke dem på nytt eller utelate dem i ditt eget bryllup.

Husk at når du planlegger for bryllupet ditt, må du lage nye tradisjoner og skikker som kan arves til dine barn og deres barn.

Bestman

For mange hundre år siden, før kvinners rettigheter, førte menn som hadde valgt en kone henne ofte (eller kidnappet) henne hvis familien ikke likte ham. Tradisjonen om en "bestmann" oppstod trolig i de germanske goterne, ettersom det var vanlig å gifte seg med en kvinne i sitt eget samfunn. Da kvinnene ble en knapp "vare", pleide ungkar å oppsøke og fange en brud fra et nærliggende samfunn. Dette var ikke en operasjon for en person, så i fremtiden ville brudgommen bli ledsaget av en mannlig ledsager som ville hjelpe ham. Vår sed bestmann er en retur til to menn, sterkt bevæpnet, for selvfølgelig ville den fremtidige brudgommen bare velge den beste mannen han kjente til en så viktig oppgave.

Rollen som "bestman" ble utviklet i 200 e.Kr. Hans oppgave var fortsatt mer enn bare å beskytte ringen. Hvis brudens familie truet med å ta henne tilbake med vold, var Bestmans jobb å stå ved brudgommens side gjennom bryllupet, våken og bevæpnet. Han fortsatte sitt kontor etter seremonien ved å stå vakt som vaktpost utenfor det nygifte hjemmet. Mye av dette er tysk folklore. Data antyder at under alteret i mange kirker var det et arsenal av klubber, kniver og spyd. Indikasjonen er at disse var der for å beskytte brudgommen mot ethvert angrep fra brudens familie i et forsøk på å gjenvinne henne.

Tradisjonelt er bruden til venstre for brudgommen. Det var mye mer enn meningsløs etikett. Blant de nordeuropeiske barbarerne la en brudgom sin fangede brud til venstre for ham for å beskytte henne, da han holdt høyre hånd fri til bruk til forsvaret. I tillegg stammer det fra denne praksisen med bortføring, som bokstavelig talt feide en brud av føttene, den sistnevnte symbolhandlingen løp for å frakte bruden over terskelen til sitt nye hjem. Det kan godt hende at til og med bryllupsreisen oppsto med denne fangsten. Det kan godt ha vært en beklagelse for brudens familie. Det var brudgommens håp at når de nygifte var tilbake fra bryllupsreisen, ville alt bli tilgitt.

Bryllupshistorie

Frem til og med middelalderen ble bryllup ansett som en familie / samfunnsaffære. Det eneste som var nødvendig for å opprette et ekteskap, var at begge parter ga uttrykk for deres samtykke til å ta hverandre som ektefeller. Vitner var ikke alltid nødvendige, og heller ikke tilstedeværelsen av prestedømmet.

I Italia, for eksempel, ble forbindelsen delt i tre deler.

Den første delen besto av slektningene til brudgommen og brudens familie som forberedte dokumentene til ekteskapet. Brudeparet trengte ikke engang være der for det.

Den andre, forlovelsen, var juridisk bindende og kunne eller kunne ikke ha betydd perfeksjon. Ved denne anledningen byttet ekteparet ut gaver (en ring, et stykke frukt osv.), Knakk hendene og byttet ut et kyss. "Løftene" kan være så enkle som: "Vil du gifte deg med meg?" "Ja, det vil jeg." Og dermed symbolet på gifteringer.

Den tredje delen var bryllupet, som kunne skje flere år etter forlovelsen, flyttingen av bruden til brudgommens hjem.

Prestenes rolle i et middelaldersk bryllup var ganske enkelt å velsigne paret. I den siste delen av middelalderen flyttet bryllupet fra brudens hus til kirken. Det startet med en tur til kirken fra brudens hus. Løfter ble utvekslet utenfor kirken og etter messen gikk prosesjonen tilbake til brudens hus for fest. Musikere fulgte prosesjonen.

© 2010 Vigselbutiken AB.