Gjestelisten og kostnadene for bryllupet ditt

Gjestelistestørrelsen er den største faktoren for de totale kostnadene for bryllupet. Men hvis du er bekymret for at du vil skade mennesker ved å ikke invitere dem til bryllupet ditt, kan det ende med et tradisjonelt gresk bryllup med over 2000 gjester. Selvfølgelig kan du ikke forlate dine kjære eller noen andre du tror ville bli smigret for å bli invitert, men brydde deg ikke om de ikke ble invitert. For eksempel skolekamerater som bor på den andre siden av landet som du ikke har sett på fem år.

Det beste alternativet for å stramme opp listen er å lage noen invitasjonsregler (du, forloveden din og begge familiene) og holde seg til dem.

Det er for eksempel:

  • Direkte søskenbarn, men ikke fjernt.
  • Ektefeller og samliv til viktige partnere
  • Sjefen din, men ikke hele kontoret. Et advarselord: Ikke del grupper. Hvis du kan invitere gjengen på kontoret, toppen. Men hvis du ikke kan det, ikke bare by en av dem.
  • Venner, men kanskje ikke kjent.

Blomstene til bryllupet/h3>

Første gang du tenkte på bryllupet ditt, så du felt av blomster, ikke sant? Det er ingen overraskelse, men hauger og hauger med blomster kan øke kostnadene dine raskt. Merk at du ikke trenger å fylle hvert hjørne med blomster for å få et nydelig utseende. Å jobbe med blomsterhandleren din for å bruke de ferskeste blomstene for sesongen er en strategisk fordel, og dekor deretter resten av innredningen med budsjettvennlige lys eller grønne omgivelser. Husk at "mindre er mer".

Hvis du bare elsker blomster, kan du sjekke botaniske hager i ditt område - der kan du finne mange blomster til disposisjon.

Bryllupsfest fordrinker og snacks

Det er en trend i disse dager å overbelaste gjester med alt fra sushibarer til mektige duker ost, snacks, pasta og kjøttpålegg. Men det er ingen grunn til å gjøre dette til et must. Hold det enkelt, men velg små retter med omhu, det skal være forretter, ikke hovedrett. Dette begrenser mengden mat du trenger og påvirker budsjettet ditt i en positiv retning. Bare sørg for at du har nok mat til å forhindre at gjestene dine blir for drukket tidlig på kvelden, hvis du planlegger å servere drikke. En vakker visning av ost, frukt og kjeks vil gi suksess.

Bryllupsfest Dessertbord eller ikke?

Hvis du planlegger å ha et dessertbord, bør du vurdere noen søtsaker. Bryllupskaken er uansett så spektakulær å tilby. En dessertbuffet med forskjellige stasjoner og miniglasspanner er bare overdreven. Tross alt, du vil ikke at gjestene skal få så mye godteri i bryllupet ditt at de ikke har energi til å komme seg ut på dansegulvet!

Drinkene

Snakk med matleverandøren din for å lage baren du har råd, enten det betyr å tilby bare øl, vann, brus og røde og hvite viner til middag. Hold deg til et antall drinker og start fra disse alternativene når du bestiller ingrediensene.

Jo flere varianter av brennevin som blir håndtert, jo mer betaler du. Du sparer enda mer ved å shoppe rundt og kunne returnere uåpnede flasker. Be serveringspersonalet om ikke automatisk å åpne alle flaskene uten å gjøre det når det er nødvendig. Det kan være en god idé å sørge for at baren din stenger en time før festens slutt. Du vil gjøre gjestene en tjeneste.

Hovedretten

Man er bekymret for at bryllupsgjestene vil komme hjem enten sultne eller misfornøyd med valg av mat. Disse bekymringene har fått mange bruder og brudgom til å gå i retning av å tilby opptil syv retter og betale mye for det.

Hvis du ønsker å kutte kostnader, kan du alltid eliminere en rett i måltidet, og bare servere forrett og hovedrett. Når du finner en leverandør av mat som du virkelig stoler på, kan du samarbeide med ham for å finne de mest økonomiske alternativene. Stol på at kvalitet alltid overgår mengden.

Et godt tips er å tilby vingling: I de små timene etter dans og fest kan du alltid tilby noe enkelt å konsumere. Et trygt kort slik at ingen havner på veihjørnet på vei hjem.

Bryllupsinvitasjoner

Inngraverte eller trykte bryllupsinvitasjoner er helt klart de beste alternativene, ja. I tillegg til svære konvolutter, selvfølgelig. Men alt dette er veldig kostbart. Å velge en uvanlig farge, papir eller design kan også øke hva invitasjonen vil koste mer enn du kanskje tror.

Hvis du er en "gjør det selv" person (eller hvis du kjenner noen som er det), design og lag dine egne invitasjonskort for hånd eller på en skriver av høy kvalitet. Se online og få inspirasjon, med kalligrafiske skrifter og med litt smak kan du gjøre underverker.

© 2010 Vigselbutiken AB.